Spring naar inhoud

Wie zijn wij?

Deze site wordt beheerd door vrijwilligers van de stichting Europa Kinderhulp, regio Noord Holland. Sinds 2005 lopen elk jaar 100 enthousiastelingen de Dam tot Damloop en de Damloop by Night namens ons.

We proberen het aantrekkelijk te maken voor hardlopers en wandelaars om aan dit fantastische evenement mee te doen. Wij hopen dat onze lopers zoveel mogelijk sponsors voor ons vinden. Wij zijn lid van de Dam tot Dam Goede Doelen Club, met een Silver ClubCard tot en met 2019 verzekerd van 100 lopers plaatsen.

Loop met ons mee! Wij regelen je startbewijs, een mooi loopshirt, tips om sponsors te vinden en gezelligheid voor, tijdens en na de Damloop. Het enige dat wij vragen is dat jij of je bedrijf minimaal 100 euro sponsor geld per persoon ophaalt / doneert. Voor het zoeken / vinden van sponsorgelden bieden wij tips aan. Doe mee en schrijf je in!

Mede dankzij de groep lopers kunnen wij elk jaar weer veel kinderen uitnodigen in onze regio, om 3 weken onbezorgde vakantie te vieren. Kinderen uit Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, maar ook uit Nederland worden uitgenodigd omdat ze het nodig hebben. De kinderen voor wie wij ons inzetten hebben het niet gemakkelijk thuis. Het kan gaan om allerlei soorten problemen, zowel op financieel als sociaal gebied. Een vakantie betekent voor deze kinderen dan ook heel veel. Ze kunnen even op adem komen en ‘bijtanken’. Vaak is de vakantie een ervaring voor het leven en levert deze een positieve bijdrage aan de ontwikkeling van het kind.

Wij doen ons werk zonder ook maar enige vorm van subsidie te ontvangen. Daarom zijn wij volledig afhankelijk van sponsoring, giften en donaties. Daarom ook is de Dam tot Damloop voor ons elk jaar een belangrijke bron van inkomsten.

Europa Kinderhulp is in het bezit van het CBF-Keur. Voor meer info over ons werk kijk op www.europakinderhulp.nl

Meer informatie over het CBF keurmerk en onze registratie kunt u vinden op de website van het CBF:
https://www.cbf.nl/organisatie/europa-kinderhulp